Vaktechnisch Overleg Internationale Loonheffing

Tijd: 16.00 - 18.30 uur
Locatie: Verkadefabriek (of via Zoom)
Stad: 's-Hertogenbosch

Maandelijkse bijeenkomsten waarin recente ontwikkelingen op het gebied van internationale loonheffing onderling worden doorgenomen. De deelnemers bespreken de belangrijkste actualiteiten in jurisprudentie en literatuur en door henzelf ingebrachte praktijkgevallen.

 • Omschrijving Open or Close

  Het Vaktechnisch Overleg Internationale Loonheffing bestaat uit maandelijkse bijeenkomsten waarin de recente ontwikkelingen op het gebied van internationale loonheffing onderling worden doorgenomen. Dit aan de hand van m.n. VakstudieNieuws, NTFR, WFR, NTFR Beschouwingen, VakbladGOW en MBB.

  Tijdens het overleg  bespreken de deelnemers de belangrijkste actualiteiten in de jurisprudentie en literatuur  en door henzelf ingebrachte praktijkgevallen. Er worden alleen onderwerpen besproken die door de deelnemers zelf naar voren worden gebracht. Van de deelnemers wordt een gedegen voorbereiding verwacht, door bestudering van de vakliteratuur, en uiteraard de aanwezigheid bij de bijeenkomsten. Te behandelen vakliteratuur wordt in de uitnodiging vermeld.
  Om de administratieve druk zo laag mogelijk te houden wordt van het overleg geen verslag gemaakt; ieder kan voor zich noteren wat voor hem of haar van belang is.

 • Voor wie? Open or Close

  Het Vaktechnisch Overleg Internationale Loonheffing is bedoeld voor medewerkers van kwalitatief hoogwaardige fiscale kantoren en bedrijfsfiscalisten die actief zijn op het terrein van grensoverschrijdende loonheffing. Dit zullen met name adviseurs zijn op het niveau van NOB en RB.

  De omvang van de groep deelnemers is telkens ca. 10 personen.

 • Algemene informatie Open or Close

  Data
  Telkens de eerste maandag van de maand, van 16.00 - 18.30 uur (ca.).
  Eerstkomende bijeenkomst: maandag 8 juli 2024.
  De sessies zullen plaatsvinden om en om op locatie in 's-Hertogenbosch en online (via Zoom), in totaal dus 12 keer per jaar.

  Locatie
  Verkadefabriek
  Boschdijkstraat 45
  5211 VD 's-Hertogenbosch

  De Verkadefabriek ligt op enkele minuten lopen van het Centraal Station van Den Bosch. Als u met de auto komt, kunt u parkeren direct naast het gebouw. Bij voldoende deelnemers starten we ook in andere regio's met deze bijeenkomsten. Geef uw wensen s.v.p. aan op uw aanmeldformulier.
  Wilt u eerst een keer vrijblijvend deelnemen aan dit overleg of heeft u nog vragen, neem dan s.v.p. contact op met Tamara Veldkamp of Marco Wijnberg (zie "Over ons en contact" voor contactinformatie).

  Kosten
  De kosten van deelname bedragen € 425,- per jaar, excl. btw, met bijeenkomsten eenmaal per kwartaal op locatie in 's-Hertogenbosch plus acht keer per jaar online via Zoom. Dit bedrag is inclusief koffie, thee en een lichte maaltijd, die bij bijeenkomsten op locatie worden verzorgd. Deelname en facturatie vindt plaats op basis van een jaar.

  PE-punten
  Register Belastingadviseurs (RB): 2,5 punt fiscaal per bijeenkomst (RB kent relatief veel punten toe aan deze sessies; i.v.m. het multi-disciplinaire karakter worden ze beoordeeld telkens als individuele cursusdag.)
  NOB: volgens art. 2 van het meest recente Reglement Permanente Educatie zullen deze bijeenkomsten zich in het algemeen niet kwalificeren voor PE-punten. Waar bepaalde bijeenkomsten uit de reeks daarvoor wel in aanmerking komen (bijv. ingeleid door een specialist), zal daarvan specifiek melding worden gemaakt.        

  Verhinderd?
  Indien u verhinderd bent mag uw plaats altijd door een (deskundige) vervanger worden ingenomen.

  (NB: De groep heeft op dit moment ongeveer de maximale omvang, het kan zijn dat een wachtlijst wordt gehanteerd.)