Standpunten Belastingdienst over grensoverschrijdend werken

Tijd: 9.30 - 13.00 uur
Locatie: Seats2Meet Centraal Station
Stad: Utrecht

Vanaf 1 april 2023 worden de standpunten van de kennisgroepen van de Belastingdienst gepubliceerd. Afgelopen jaar zijn weer diverse voor de global mobility-praktijk relevante kennisgroepstandpunten gepubliceerd. Onder meer ter zake van verdragsinwonerschap, de 30%-regeling en over het arbeidsartikel. Tijdens de studieochtend worden deze standpunten uitgelicht en is ook oog voor andere internationale actualiteiten/beleidsuitingen.

 • Omschrijving Open or Close

  Sinds 1 april 2023 is de site van de Belastingdienst live, waarop de standpunten van de kennisgroepen van de Belastingdienst opgenomen worden. Dit zorgt voor een verdere transparantie van het beleid van de Belastingdienst. Het gaat daarbij ook om uitleg over de fiscale en sociale zekerheid-aspecten bij het grensoverschrijdend werken. Denk aan de toepassing van belastingverdragen, 30%-regeling, internationale aspecten van de loon- en inkomstenbelasting, sociale zekerheid, pensioen etc. Inmiddels zijn ook weer andere beleidsuitingen verschenen en hebben zich andere actualiteiten op global mobility-vlak voorgedaan.

  Naast de publicatie van standpunten van de kennisgroepen, worden ook handboeken, memo’s, notities etc. gepubliceerd. Uit deze enorme hoeveelheid papier gaan wij voor u de highlights halen die op het grensoverschrijdend werken zien.

  Tijdens deze studieochtend gaan we de onderwerpen met u bespreken en van commentaar en toelichting voorzien.

 • Sprekers Open or Close

  De docent tijdens deze studieochtend is de heer mr. B.M.M. Didden

  Bastiaan Didden is werkzaam als fiscalist bij de Belastingdienst, kantoor Buitenland in een vaktechnische functie met betrekking tot global mobility. Tevens is Bastiaan verbonden aan het Institute for Transnational and Euregional cross border cooperation and Mobility (ITEM) van Maastricht University. In 2019 is hij gepromoveerd aan de Maastricht University met het fiscale proefschrift ‘Grensoverschrijdende kwalificatieproblematiek: tussen sociale zekerheid en aanvullend pensioen’. Hij verzorgt regelmatig presentaties en heeft diverse (co-)publicaties op zijn naam staan.

 • Programma Open or Close

  09.15 uur         Ontvangst

  09.30 uur         Standpunten Belastingdienst

  11.00 uur         Pauze

  11.15 uur         Standpunten Belastingdienst (vervolg) en andere actualiteiten

  13.00 uur         Afsluiting en lunch

 • Voor wie? Open or Close

  Dit seminar is vooral van belang voor:

  • Fiscalisten en belastingadviseurs
  • Compensation and benefitsmanagers
  • Financieel adviseurs
  • HR-managers
  • Arbeidsrechtjuristen
  • Salarisadministrateurs
 • Algemene informatie Open or Close

  Datum
  Dinsdag 1 oktober 2024, 9.30 - 13.00 uur

  Locatie
  Seats2meet Utrecht CS
  Deze vergaderlocatie is in Hoog Catherijne, naast Utrecht Centraal Station.

  Met het OV: zie de site van Seats2meet Utrecht CS voor de route: https://www.seats2meet.com/nl/locaties/85/seats2meet-utrecht-cs

  Parkeren: Onder Seats2meet Utrecht CS zijn enkele parkeergarages. Zie de site van Seats2meet Utrecht CS voor de route: https://www.seats2meet.com/nl/locaties/85/seats2meet-utrecht-cs. Via deze link kun je vooraf een voordelige parkeerkaart reserveren.

  Kosten
  De kosten van dit seminar bedragen € 479,- (excl. btw). Dit bedrag is inclusief handouts, koffie, thee en lunch. U ontvangt tevoren een factuur.

  PE-punten
  RB: 3 punten fiscaal in aanvraag

  NOB: Volgens de regels van de NOB kunnen leden zelf beoordelen of een cursus passend is. Er kan 1 punt per uur onderwijs worden behaald, 3 punten voor dit seminar. Onze bijeenkomsten vinden plaats op academisch niveau. Als bewijs van deelname ontvangt u een certificaat waarop ondermeer het aantal uren is vermeld.
  NOvA: Advocaten kunnen op grond van de Verordening Vakbekwaamheid zelf boordelen of deze cursus passend is. Als bewijs van deelname ontvangt u een certificaat waarop ondermeer het aantal uren is vermeld (1 punt per uur onderwijs worden behaald, dus 3 punten.)
  NIRPA: ca. 30 punten (scholing-kennis) in aanvraag
  NBA: Accountants kunnen zelf boordelen of deze cursus passend is. Er kan 1 punt per uur onderwijs worden behaald. Als bewijs van deelname ontvangt u een certificaat waarop ondermeer het aantal uren is vermeld (3 punten).
  afbeelding.png
  Verhinderd?
  Indien u verhinderd bent mag uw plaats altijd door een vervanger worden ingenomen. Tot vier weken voor aanvang kunt u annuleren. Hierbij berekenen wij u €100,- administratiekosten (excl. btw). Bij annulering binnen vier weken voor aanvang wordt het volledige inschrijfgeld in rekening gebracht.