Brexit en Global Mobility

Datum: 14 maart 2019
Locatie: Kasteel Woerden
Stad: Woerden

De Brexit, in welke variant dan ook, heeft gevolgen voor het internationale bedrijfsleven dat contacten heeft met het Verenigd Koninkrijk. Uiteraard is er ook een groot belang voor werknemers die grensoverschrijdend werken. We gaan in op sociale zekerheid, arbeidsrecht, verblijfsrecht, tewerkstellingsvergunningen, fiscaliteit en pensioen, want de Brexit heeft op al deze gebieden gevolgen.

 • Omschrijving Open or Close

  Tijdens deze studiedag gaan we de gevolgen van de Brexit voor het uitzenden van personeel tussen Nederland en het Verenigd Koninkrijk in kaart brengen. We doen doen dat aan hand van de thema's: arbeidsrecht, verblijfsrecht, sociale zekerheid, belastingheffing en pensioen.

  Waar moet een werkgever aan denken die zaken doet met het Verenigd Koninkrijk en personeel uit het Verenigd Koninkrijk laat komen, of personeel uitzendt naar het Verenigd Koninkrijk. Op de dag van dit seminar zal duidelijk zijn welke Brexit-variant 29 maart 2019 heeft gehaald. De praktische gevolgen van deze variant zullen worden besproken. Ongetwijfeld zal nog niet alles 100% duidelijk zijn, maar het beeld zal zeker scherper zijn. Hoe moeten de werkgevers en de werknemers hierop reageren?

  Ook als de Brexit-varianten nog niet helemaal duidelijk zijn is het zinvol te anticiperen op deze zeer belangrijke ontwikkeling, zelfs ook als de Brexit nog wordt uitgesteld.

  Onderwerpen:

  • Algemene inleiding en stand van zaken Brexit
  • Verblijfsrecht
  • Arbeidsrecht
  • Sociale zekerheid
  • Belastingheffing en pensioen
  • Praktijkvragen
 • Sprekers Open or Close

  De docenten tijdens dit seminar zijn mevr. mr.dr. E. Franssen en de heer mr. C.L.J.R. Douven.

  Edith Franssen is advocaat bij Loyens & Loeff te Rotterdam. Zij is als lid van de praktijkgroep Loonheffingen & Arbeidsrecht ondermeer gespecialiseerd in grensoverschrijdend arbeidsrecht, ontslagprocedures, cao-recht en flexibele arbeidsrelaties. Edith is daarnaast docent sociaal recht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

  Carlo Douven is voorzitter van de kennisgroep Internationaal Belastingrecht inkomstenbelasting niet-winst/loonbelasting/premieheffing bij de Belastingdienst en freelance docent internationaal belastingrecht, inkomsten- en loonbelasting, expats, pensioen internationaal, ontslaguitkeringen en financiële planning.Belastingdienst, Carlo Douven (onderwerpen belastingheffing, pensioen en sociale zekerheid)

 • Programma Open or Close

  09.15 uur   Ontvangst

  09.30 uur   Algemene inleiding / stand van zaken Brexit

  10.15 uur   Verblijfsrecht

  11.15 uur   Arbeidsrecht

  12.15 uur   Lunchpauze

  12.45 uur   Sociale zekerheid

  13.45 uur   Belastingheffing en pensioen

  14.45 uur   Vragenronde

  15.15 uur   Afsluiting

  (Met ook korte pauzes in het ochtend- en middagdeel)

 • Voor wie? Open or Close

  Deze studiedag is bedoeld voor HR-medewerkers, payroll-professionals en salarisadministrateurs, belastingadviseurs, advocaten en medewerkers en adviseurs van bedrijven die regelmatig werknemers naar het Verenigd Koninkrijk uitzenden of die werknemers uit het Verenigd Koninkrijk naar Nederland halen. Dus met name voor:

  •  Payroll-professionals
  •  Loon- en salarisadministrateurs
  •  HR- en P&O-medewerkers
  •  Belastingadviseurs
  •  Andere adviseurs met een internationaal werkveld
 • Algemene informatie Open or Close

  Datum
  Donderdag 14 maart 2019, 09.30 - 15.15 uur (met ontvangst vanaf 9.15 u).

  (NB: als op het moment dat deze studiedag zal plaatsvinden de inhoud van de Brexit nog te onhelder blijkt, zullen we deze bijeenkomst naar een latere datum verplaatsen.)

  Kosten
  De kosten van deze studiedag bedragen € 475,- (excl. btw).
  Dit bedrag is inclusief koffie, thee, lunch en parkeren. Tevens ontvangt u een aantal handouts.

  Locatie van deze studiedag
  Kasteel Woerden
  Kasteel 3
  3441 BZ Woerden

  Kasteel Woerden bevindt zich op slechts vijf minuten met de auto vanaf de A12 afrit Woerden en op drie minuten lopen vanaf NS station Woerden. Parkeren is mogelijk op het eigen parkeerterrein van Kasteel Woerden (kosteloos), bij parkeergarage Castellum of bij P+R Polanerbaan.

  PE-punten (geef gewenste punten s.v.p. aan op uw inschrijfformulier):

  RB: 5 punten fiscaal in aanvraag
  NOB: 5 punten (vaktechnisch). Als bewijs van deelname ontvangt u een certificaat waarop ondermeer het aantal uren is vermeld.
  NBA: 5 punten
  NOvA: 5 punten (PO). Advocaten kunnen op grond van de Verordening Vakbekwaamheid zelf boordelen of deze cursus passend is. Als bewijs van deelname ontvangt u een certificaat waarop ondermeer het aantal uren is vermeld.
  NIRPA/RPP: punten op verzoek, geef dit dan svp aan op uw inschrijfformulier
  NOAB: punten alleen op verzoek

  Verhinderd?
  Indien u verhinderd bent mag uw plaats altijd door een vervanger worden ingenomen. Tot vier weken voor aanvang kunt u annuleren. Hierbij berekenen wij u € 100,- administratiekosten (excl. btw). Bij annulering binnen vier weken voor aanvang wordt het volledige inschrijfgeld in rekening gebracht.