Zijn uw bedrijf en uw Britse medewerkers klaar voor Brexit?

Paul Henderson Geschreven door 13-12-2020

Auteurs: Paul Henderson en Juliana van Gulik, respectievelijk Consultant immigration en senior consultant immigration bij Boxx global expat solutions (https://www.boxx-expat.com/)

Per 31 januari 2020 heeft het Verenigd Koninkrijk de Europese Unie verlaten. Aan het eind van dit jaar komt ook de afgesproken transitieperiode ten einde. Britse onderdanen worden dan door de Europese Unie voortaan beschouwd als ‘derdelanders’. Wat zijn de stappen betreffende het immigratieproces die werkgevers moeten nemen om alle formaliteiten voor de medewerkers tijdig te regelen? Zowel wat betreft de medewerkers die nu al in Nederland wonen en werken, als voor grensgangers die heen en weer reizen tussen het VK en Nederland en daarnaast ook voor Britse onderdanen die verwachten na 1 januari 2021 Nederland binnen te komen.

Voor deze inhoud dient u in te loggen.

Wilt u meer lezen en altijd op de hoogte zijn van de belangrijkste ontwikkelingen op het gebied van grensoverschrijdend werken? Sluit een abonnement af. Heeft u al een abonnement, dan kunt u uiteraard inloggen.

Nieuws