Werknemersparticipaties: hoe de fiscale gevolgen een impact hebben op de werkgeverskosten

Charissa Schutte Geschreven door 13-12-2020

Auteurs: Mr. C.A. Schutte en Mr. M.A. Baas, respectievelijk werkzaam als Senior Manager, Global Employment Services (CSchutte@deloitte.nl) en Analyst, Business Tax, bij Deloitte Belastingadviseurs (MBaas@deloitte.nl)

Een variabele werknemersbeloning, bijvoorbeeld in de vorm van een bonus in geld, biedt mogelijkheden om de betrokkenheid van medewerkers bij een bedrijf positief te beïnvloeden. Voor dat doel wordt ook steeds vaker het middel van werknemersparticipaties ingezet. In deze bijdrage worden drie relatief populaire vormen van werknemersparticipaties besproken, met hun bijhorende fiscale aspecten. Ook gaan we in op de kostenaspecten daarvan voor de werkgever. Afgesloten wordt met relevante vragen die als richtlijn kunnen dienen bij de implementatie of herziening van een werknemersparticipatieplan.

Voor deze inhoud dient u in te loggen.

Wilt u meer lezen en altijd op de hoogte zijn van de belangrijkste ontwikkelingen op het gebied van grensoverschrijdend werken? Sluit een abonnement af. Heeft u al een abonnement, dan kunt u uiteraard inloggen.

Nieuws