Weldra een nieuw Nederlands-Belgisch dubbelbelastingverdrag?

IvanCools Geschreven door 24-04-2022

Auteur: Ivan Cools, partner Nederlands-Belgisch Centrum, Voorzitter Stichting grensarbeid, Voorzitter Belgium-Holland Business Community, Voorzitter Raadgevende Commissie GWO, Hoofdredacteur Belgium-Holland International Magazine©, Hoofdredacteur Borderline Magazine©

Nederland en België onderhandelen al enige jaren over een nieuw dubbelbelastingverdrag. Volgens de Nederlandse staatssecretaris van Financiën mag worden verwacht dat de onderhandelingen op ambtelijk niveau in de eerste jaarhelft van 2022 afgerond worden. Omtrent de effectieve uitkomsten en wijzigingen kan actueel uitsluitend worden gespeculeerd, maar uit meerdere hoeken werd zowel in Nederland als in België behoorlijk gelobbyd om knelpunten en gewenste aanpassingen voor het voetlicht te brengen. Niets nieuws onder de zon, ook bij de totstandkoming van het actuele dubbelbelastingverdrag van 2001, in werking getreden per 1 januari 2003, lieten belanghebbenden zich niet onbetuigd.

Voor deze inhoud dient u in te loggen.

Wilt u meer lezen en altijd op de hoogte zijn van de belangrijkste ontwikkelingen op het gebied van grensoverschrijdend werken? Sluit een abonnement af. Heeft u al een abonnement, dan kunt u uiteraard inloggen.

Nieuws