We waken over uw en onze eigendommen én onze medewerkers; mag en kan een werkgever met behulp van camera’s toezicht op werknemers houden?

Helmi van Bergen Geschreven door 10-03-2023

Auteur: Helmi van Bergen, werkzaam als voorlichter bij GrensInfoPunt Maastricht en als zelfstandig juridisch adviseur. Dit artikel is geschreven op persoonlijke titel (info@juridiqua.nl)

Het gebruik van camera’s is wijdverbreid, met name in openbare gebouwen, winkels en andere locaties waar zich zaken kunnen afspelen die niet gewenst zijn. Denk daarbij bijvoorbeeld aan diefstal of inbraak, maar ook op voorkoming van zaken die het daglicht niet kunnen verdragen. Maar waar mensen komen en gaan en waar mensen werken én waar deze mensen door middel van camerabeelden worden gefilmd, is ook de AVG van toepassing. In dit artikel wordt ingegaan op de vraag of werkgevers met behulp van camera’s al dan niet toezicht mogen houden op hun werknemers.

Voor deze inhoud dient u in te loggen.

Wilt u meer lezen en altijd op de hoogte zijn van de belangrijkste ontwikkelingen op het gebied van grensoverschrijdend werken? Sluit een abonnement af. Heeft u al een abonnement, dan kunt u uiteraard inloggen.

Nieuws