Overbrugging verschil periode primaire ongeschiktheid België en Nederland in EU-verband

Heike Xhonneux Geschreven door 20-09-2019

Auteur: Heike Xhonneux, adviseur bij het grensinfopunt Euregio rijn-maas-noord en werkzaam bij Gerth + Xhonneux. Dit artikel is geschreven op persoonlijke titel.

Op 14 maart jl. heeft het Europese Hof voor Justitie in de zaak Vester opnieuw een uitspraak gedaan in een zaak betreffende de verschillende wachttijden voor de ingangsdatum van een invaliditeitsuitkering. Al eerder heeft het Europese Hof van Justitie uitspraak gedaan, onder andere in de zaak Leyman, over de vraag hoe landen moeten omgaan met de verschillende wachttijden en hoe een gat in de uitkeringen moet worden opgevangen.In dit artikel wordt nader ingegaan op de zaak Vester. Eerst wordt een beschrijving gegeven van de zaak en wordt ingegaan op de beoordeling door het Hof. Tenslotte volgt een conclusie waarin een vergelijking wordt gemaakt met het arrest Leyman en een inschatting wordt gemaakt van de gevolgen van het arrest Vester voor de praktijk.

Voor deze inhoud dient u in te loggen.

Wilt u meer lezen en altijd op de hoogte zijn van de belangrijkste ontwikkelingen op het gebied van grensoverschrijdend werken? Sluit een abonnement af. Heeft u al een abonnement, dan kunt u uiteraard inloggen.

Nieuws