Ook sollicitanten hebben recht op privacy bij verwerking van persoonsgegevens

Helmi van Bergen Geschreven door 29-06-2022

Auteur: Helmi van Bergen, werkzaam als voorlichter/adviseur bij GrensInfoPunt Maastricht en als zelfstandig juridisch adviseur. Het artikel is geschreven op persoonlijke titel (info@juridiqua.nl)

In mijn vorige artikel over “Privacy van werknemers op de werkvloer” schreef ik over de grondslagen van de verwerking binnen een arbeidsrelatie, de verplichtingen van de werkgever en de rechten van de werknemer. Echter voordat een arbeidsrelatie ontstaat zal de werkgever eerst op zoek gaan naar een nieuwe werknemer. De werkgever start een sollicitatieprocedure. Ook in deze voorfase van de arbeidsrelatie is de werkgever gehouden aan de AVG, de GDPR (Engels) of de DS-GVO (Duits). In dit artikel beschrijf ik de verwerking van persoonsgegevens in de sollicitatieprocedure vanuit de Nederlandse situatie. Indien er specifieke Belgische en Duitse(1) regelgeving en/of afwijkingen van toepassing zijn, zal dit worden aangegeven.

Voor deze inhoud dient u in te loggen.

Wilt u meer lezen en altijd op de hoogte zijn van de belangrijkste ontwikkelingen op het gebied van grensoverschrijdend werken? Sluit een abonnement af. Heeft u al een abonnement, dan kunt u uiteraard inloggen.

Nieuws