Naschrift bij artikel 'Grenswerkers en (fiscale) maatregelen in Corona-tijd'

Marjon Weerepas Geschreven door 02-07-2020

Auteur: prof.dr. M.J.G.A.M. Weerepas, verbonden aan de Universiteit Maastricht, capaciteitsgroep Belastingrecht (marjon.weerepas@maastrichtuniversity.nl)

Naar aanleiding van de beantwoording van de Kamervragen op 15 juni 2020(1) volgt thans een aanvulling op het artikel ‘Grenswerkers en (fiscale) maatregelen in corona-tijd’ verschenen in de vorige aflevering van dit tijdschrift.(2) In het artikel kwamen de (tijdelijke) overeenkomsten die Nederland heeft gesloten met België en Duitsland inzake het thuiswerken van grenswerknemers die een privaatrechtelijke dienstbetrekking verrichten aan de orde.(3) Een belangrijke vraag in die bijdrage was of niet ook een overeenkomst moet worden gesloten ten aanzien van de thuiswerkdagen van een persoon die grensoverschrijdend werkzaamheden verricht voor een publiekrechtelijke instelling. Er heerst namelijk onzekerheid hierover. Het betreft bijvoorbeeld personen die in België of Duitsland wonen en voor een Nederlandse universiteit werken.(4)

Voor deze inhoud dient u in te loggen.

Wilt u meer lezen en altijd op de hoogte zijn van de belangrijkste ontwikkelingen op het gebied van grensoverschrijdend werken? Sluit een abonnement af. Heeft u al een abonnement, dan kunt u uiteraard inloggen.

Nieuws