Hoe het nieuwe dubbelbelastingverdrag België en Frankijk ook gevolgen kan hebben voor een Nederlandse werkgever

Ruben Goossens Geschreven door 31-05-2022

Auteurs: Ruben Goossens en Yves Cuypers, respectievelijk manager, Ernst & Young BV (ruben.goossens@be.ey.com) en senior manager, Ernst & Young BV (yves.cuypers@be.ey.com)

Het heeft enige tijd geduurd, maar einde 2021 ondertekenden België en Frankrijk een nieuw Dubbelbelastingverdrag. Het oude verdrag van 1964 wordt daarmee vervangen door een moderne en meer hedendaagse tekst die beter aansluit op de huidige OECD standaarden. Momenteel ondergaat het verdrag nog de standaard ratificatieprocedure waardoor verwacht wordt dat de overeenkomst ten vroegste vanaf 2023 zal ingaan. In deze nieuwe tekst werden belangrijke wijzigingen ingevoerd op het vlak van de heffingsbevoegdheid van pensioen en dividenden. Ook Belgische eigenaars van vastgoed in Frankrijk kunnen nieuwigheden verwachten. In dit artikel focussen we echter enkel op de wijzigingen voor inkomsten verkregen door werknemers uit een (Nederlandse) dienstbetrekking.

Voor deze inhoud dient u in te loggen.

Wilt u meer lezen en altijd op de hoogte zijn van de belangrijkste ontwikkelingen op het gebied van grensoverschrijdend werken? Sluit een abonnement af. Heeft u al een abonnement, dan kunt u uiteraard inloggen.

Nieuws