Het thuiswerken vanuit een (Nederlands) arbeidsrechtelijk perspectief

Nikki Hendriks Geschreven door 13-12-2020

Auteurs: mr. H.W. van Osch en mr. N. Hendriks, beiden advocaat arbeidsrecht bij HVG Law (huub.van.osch@hvglaw.nl en nikki.hendriks@hvglaw.nl)

Toen Nederland in maart 2020 werd getroffen door het covid19-virus, nam het kabinet strenge maatregelen. Sommige sectoren gingen in volledige lockdown en andere sectoren werden opgeroepen zoveel mogelijk thuis te werken. Nog steeds geldt de norm: werk thuis, tenzij het niet anders kan. Nadat eerder in Grensoverschrijdend Werken al is stilgestaan bij de fiscale en sociaalrechtelijke aspecten van het thuiswerken, zult u in dit artikel lezen welke arbeidsrechtelijke aandachtspunten voor u van belang kunnen zijn. Zo kunt u zich afvragen: mag ik mijn personeel (blijven) verplichten om thuis te werken? En andersom: kan een werknemer een recht op thuiswerken afdwingen? Hoe zit het bovendien met de werkgeversverplichtingen als het gaat om arbeidsomstandigheden tijdens thuiswerken? En moet dit alles worden vastgelegd in een thuiswerkbeleid?

Voor deze inhoud dient u in te loggen.

Wilt u meer lezen en altijd op de hoogte zijn van de belangrijkste ontwikkelingen op het gebied van grensoverschrijdend werken? Sluit een abonnement af. Heeft u al een abonnement, dan kunt u uiteraard inloggen.

Nieuws