Grensoverschrijdend transport en het toepasselijk arbeidsrecht

Anja van Dijck Geschreven door 31-01-2019

Auteur: Mr. A.C.W.M. van Dijck, advocaat-partner Arbeidsrecht, Kehrens Snoeks Advocaten & Mediators (dijck@kehrens-snoeks.nl)

Op 23 november jl. heeft de Hoge Raad twee uitspraken gedaan over grensoverschrijdend transport en het toepasselijke arbeidsrecht. De eerste zaak betreft het geding tussen FNV enerzijds en Van den Bosch en Silo-Tank (Hongaarse vennootschap) anderzijds. In deze kwestie was de Hoge Raad het niet eens met het oordeel van het Gerechtshof. De tweede zaak betreft het geding tussen een aantal Hongaarse chauffeurs tegen Silo-Tank. In deze kwestie zijn er door de Hoge Raad prejudiciële vragen gesteld aan het HvJ EU. Onderstaand wordt op de uitspraak van de Hoge Raad inzake de kwestie FNV tegen Van den Bosch en Silo-Tank nader ingegaan. Aan werkgeverskant lijkt te vroeg te zijn gejuicht.

Voor deze inhoud dient u in te loggen.

Wilt u meer lezen en altijd op de hoogte zijn van de belangrijkste ontwikkelingen op het gebied van grensoverschrijdend werken? Sluit een abonnement af. Heeft u al een abonnement, dan kunt u uiteraard inloggen.

Nieuws