De EU Posting of Workers Directive uitgelegd

Mayke den Teuling Geschreven door 02-07-2020

Auteur: Mayke den Teuling, werkzaam bij EY Belastingadviseurs LLP, afdeling People Advisory Services te Eindhoven. (mayke.den.teuling@nl.ey.com)

Welke risico’s loopt mijn organisatie wanneer ik een werknemer op internationale zakenreis stuur? Zomaar een vraag die bij u op kan komen wanneer u nadenkt over uw grensoverschrijdend werkzame werknemers. Echter, heeft u er ook over nagedacht dat de vraag ‘Brengt het ontvangen van een buitenlandse werknemer ook risico’s voor mijn organisatie met zich mee?’ actueler is dan ooit tevoren? Een toelichting hierop wordt verderop in dit artikel gegeven. Dat zakenreizen in trek blijven heeft u kunnen lezen in het september-nummer van 2019. In dat artikel wordt ingegaan op de aandachtspunten die zakenreizen met zich mee (kunnen) brengen. Met de invoering van de meldplicht op grond van de Wet arbeidsvoorwaarden gedetacheerde werknemers in de Europese Unie (WagwEU) per 1 maart 2020 in Nederland, staat dit onderwerp in het bijzonder in de belangstelling van veel organisaties. Als gevolg van COVID19 wordt er momenteel minder of helemaal niet gereisd. Gezien het feit dat de wereld weer langzaam van het slot gaat, is de verwachting echter dat het aantal zakenreizen weer snel zal toenemen. Dit artikel geeft u de achtergrond van de Posting of Workers Directives, een update met betrekking tot de invoering van de Nederlandse meldplicht en praktische voorbeelden voor België, Duitsland en Nederland.

Voor deze inhoud dient u in te loggen.

Wilt u meer lezen en altijd op de hoogte zijn van de belangrijkste ontwikkelingen op het gebied van grensoverschrijdend werken? Sluit een abonnement af. Heeft u al een abonnement, dan kunt u uiteraard inloggen.

Nieuws