Doorgifte van persoonsgegevens naar landen en organisaties buiten de EU

Helmi van Bergen Geschreven door 28-05-2021

Auteur: Helmi van Bergen, werkzaam als zelfstandig juridisch adviseur en als voorlichter bij Grensinfopunt Maastricht en de ZZP-desk. Dit artikel is geschreven op persoonlijke titel (info@juridiqua.nl)

De AVG, GDPR of in het Duits DS-GVO, is een Verordening, die rechtstreekse werking heeft in de EU. Dat betekent dat alle 27 landen van de EU(1) en de landen van de EER(2) zich dienen te houden aan de regels van de AVG. In elk land van de EU heeft de AVG hetzelfde beschermingsniveau voor de verwerking van persoonsgegevens. Een van de dingen die de AVG regelt is de doorvoer van persoonsgegevens van het ene land, bijvoorbeeld Nederland naar een ander land in de EU. Binnen de EU is het doorvoeren van persoonsgegevens toegestaan, uiteraard met inachtneming van alle andere regels van de AVG. Maar geldt dat ook voor doorvoer van persoonsgegevens aan landen en organisaties van buiten de EU? En zo ja, onder welke voorwaarden?

Voor deze inhoud dient u in te loggen.

Wilt u meer lezen en altijd op de hoogte zijn van de belangrijkste ontwikkelingen op het gebied van grensoverschrijdend werken? Sluit een abonnement af. Heeft u al een abonnement, dan kunt u uiteraard inloggen.

Nieuws