Vul het e-mailadres in dat bij uw account hoort. Er zal een verificatiecode naar uw e-mailadres worden verzonden. Wanneer u de verificatiecode heeft ontvangen kunt u een nieuw wachtwoord kiezen voor uw account.

Nieuws

 • Brexit: Nederlanders in de VK

  17-08-2018

  Minister Blok beantwoordt kamervragen over de gevolgen van de Brexit voor Nederlanders en andere EU-burgers die in het Verenigd Koninkrijk wonen. Voor hen is de situatie onzeker. Het VK lijkt bereid te zijn soepel om te gaan verblijfsvergunningen voor bestaande situaties. Verder worden nog praktische tips gegeven.

  Bron: Ministerie van Buitenlandse Zaken, 16 augustus 2018

  Lees meer...
 • Documenten internationale gegevensuitwisseling openbaar

  16-08-2018

  Op grond van een WOB-verzoek betreffende internationale gegevensuitwisseling heeft staatssecretaris Snel een geactualiseerde versie gepubliceerd van de procedurele stappen die doorlopen moeten worden voordat aan een verzoek om gegevensuitwisseling wordt voldaan.

  Bron: Ministerie van Financiën, 14 augustus 2018

  Lees meer...
 • Aanpak Vermogen in het buitenland Belastingdienst deels openbaar

  15-08-2018

  Op grond van een WOB-verzoek naar de ‘paraplu aanpak’ Vermogen in het buitenland heeft staatssecretaris Snel documenten vrijgegeven over het programma Vermogen in het buitenland. Het gaat om onder meer vergaderverslagen, beschrijving programma, capaciteitsplanning en memo’s.

  Bron: Ministerie van Financiën, 18 juni 2018

  Lees meer...
 • A-G: Geen premiedeel heffingskorting voor werknemer Europol

  14-08-2018

  Een werknemer bij de internationale organisatie heeft geen recht op het premiedeel van de heffingskortingen. Als werknemer van de internationale organisatie is hij op grond van de zetelovereenkomst niet sociaal verzekerd in Nederland.

  Bron: Advocaat-Generaal Niessen, 26 juni 2018, ECLI:NL:PHR:2018:762 

  Lees meer...
 • Lagere AOW door verhoging AOW-leeftijd

  13-08-2018

  Een naar België geëmigreerde Nederlandse is het er niet mee eens dat de verhoging van de AOW-leeftijd voor haar leidt tot een lagere AOW. De aanvangsleeftijd van de AOW-opbouw is verhoogd, hetgeen tot minder opbouwjaren leidt. De verhoging van de AOW-leeftijd is niet in strijd met enige rechtsregel en de SVB had haar niet hoeven te wijzen op de mogelijkheid van vrijwillige verzekering.

  Bron: Rechtbank Amsterdam, 13 juni 2018, ECLI:NL:RBAMS:2018:4208

  Lees meer...