Wilt u meer lezen en altijd op de hoogte zijn van de belangrijkste ontwikkelingen op het gebied van grensoverschrijdend werken? Sluit een abonnement af. Heeft u al een abonnement, dan kunt u uiteraard inloggen.
A studeerde in Nederland en zoekt na de studie naar een baan. In de zoekperiode had A een bijbaan. A heeft recht op de 30%-regeling en is niet lokaal geworven. Een bijbaan tijdens de studie is ook niet prohibitief voor de 30%-regeling.
Bron: Rechtbank-Noord-Holland, 25 mei 2023, ECLI:NL:RBNHO:2023:4875
In antwoord op vragen wordt uitgebreid ingegaan op het recht op Nederlandse studiebeurzen van buitenlandse studenten, de gevolgen van een (bij)baan in Nederland, samenloop met buitenlandse beurzen, toeslagen, ondersteuningsmaatregelen etc.
Bron: Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, 26 april 7 juni 2023
In een brief wordt uitgebreid ingegaan op de socialezekerheidsaspecten van telewerken. Het Europese framework agreement en de wijze van uitvoering door de SVB komt aan de orde. Fiscaal zijn er nog geen concrete afspraken.
Bron: Ministerie van SZW, 7 juni 2023
Q woont in Nederland en werkt in België. Hij maakt gebruik van de compensatieregeling. Bij de berekening van de compensatie blijft de Belgische RSZ-premie buiten beschouwing. Deze is niet vergelijkbaar met Nederlandse premies volksverzekeringen.
Bron: Rechtbank Zeeland-West-Brabant, 9 mei 2023, ECLI:NL:RBZWB:2023:3123
A woont in een eigen woning in België en is een kwalificerende buitenlandse belastingplicht. De rente van zijn Belgische hypothecaire lening is geen eigenwoningschuld en dus niet aftrekbaar, omdat de schuld niet annuïtair wordt afgelost.
Bron: Rechtbank Zeeland-West-Brabant, 15 mei 2023, ECLI:NL:RBZWB:2023:3307