Uitspraak Europese Hof over buitenlands inkomen en verrekenen van persoonlijke fiscale tegemoetkomingen van beperkt belang voor Nederland

Erik Schouten Geschreven door 01-11-2019

Auteur: Drs. Erik A.P. Schouten CPC, senior fiscalist pensioenvoorzieningen bij de Belastingdienst en als promovendus verbonden aan het Expertisecentrum Pensioenrecht van de Vrije Universiteit Amsterdam. Dit artikel is geschreven op persoonlijke titel.

België houdt bij het vaststellen van belastingvoordelen rekening met het vrijgestelde Luxemburgse pensioen van de betrokkene. Die loopt hierdoor een deel van deze belastingvoordelen mis. Volgens het Europese Hof van Justitie is dat in strijd met het recht van de Europese Unie en vormt het een belemmering. Voor Nederland is dit arrest, gezien de door Nederland gehanteerde vrijstellingsmethode met progressievoorbehoud, van beperkt belang.

Voor deze inhoud dient u in te loggen.

Wilt u meer lezen en altijd op de hoogte zijn van de belangrijkste ontwikkelingen op het gebied van grensoverschrijdend werken? Sluit een abonnement af. Heeft u al een abonnement, dan kunt u uiteraard inloggen.