Lucht- en scheepvaartpersoneel - heffing onder het nieuwe belastingverdrag Nederland - Duitsland

Karima Taouil Geschreven door 26-01-2017

Auteur: Karima Taouil, werkzaam bij Ernst & Young Belastingadviseurs LLP, sectie People Advisory Services, (karima.taouil@nl.ey.com)

Het nieuwe belastingverdrag tussen Nederland en Duitsland heeft lange tijd op zich laten wachten. Uiteindelijk is het gewijzigde verdrag vanaf 1 januari 2016 van toepassing geworden, nadat het eerst meerdere keren uitgesteld is geweest. Voor het jaar 2016 kunnen personen nog – eenmalig – kiezen voor de regels onder het oude verdrag. Vanaf 2017 bestaat die keuze echter niet meer en is de nieuwe verdragstekst op iedereen van toepassing. Wat deze nieuwe regels precies inhielden voor lucht- en scheepvaartpersoneel, dat was – ondanks de langdurige verdragsonderhandelingen - tot voor kort nog onduidelijk. Recent is hier dan eindelijk verandering in gebracht.

Voor deze inhoud dient u in te loggen.

Wilt u meer lezen en altijd op de hoogte zijn van de belangrijkste ontwikkelingen op het gebied van grensoverschrijdend werken? Sluit een abonnement af. Heeft u al een abonnement, dan kunt u uiteraard inloggen.