Familie mee op uitzending – wat gebeurt er met mijn kinderbijslag?

Kim Erens Geschreven door 16-03-2020

Auteur: Kim Erens, als senior consultant tax specialties verbonden aan EY Belastingadviseurs LLP te Eindhoven, sectie People Advisory Services (kim.erens@nl.ey.com)

Mevrouw X wordt door haar Nederlandse werkgever voor 2 jaar uitgezonden naar land A (binnen de Europese Unie). Mevrouw X is getrouwd en heeft twee kinderen. Haar familie zal haar gedurende de periode van uitzending vergezellen naar land A. De familie X wordt inwoner van land A. Voor mevrouw X wordt er op basis van de Europese sociale zekerheidsverordening een zogenoemde ‘A1-verklaring’ aangevraagd die bewijst dat zij in Nederland sociaal verzekerd blijft. Maar hoe zit het met haar familieleden en het recht op kinderbijslag? In dit artikel bespreek ik kort de aandachtspunten op het gebied van sociale zekerheid bij internationale detachering. Daarna ga ik in op de situatie van de familieleden en de aandachtspunten hieromtrent.

Voor deze inhoud dient u in te loggen.

Wilt u meer lezen en altijd op de hoogte zijn van de belangrijkste ontwikkelingen op het gebied van grensoverschrijdend werken? Sluit een abonnement af. Heeft u al een abonnement, dan kunt u uiteraard inloggen.