Btw: eindelijk een One-Stop-Shop voor de webshop

Sofie Jacobs Geschreven door 01-07-2021

Auteurs: mr. Sofie Jacobs en Eli Boudreaux, respectievelijk werkzaam als fiscaal advocaat bij Peeters Euregio Law & Tax (s.jacobs@euregio.law) en werkzaam als tax consultant bij Peeters Euregio Law & Tax (e.boudreaux@euregio.tax)

Door de toenemende globalisering en digitalisering van de verkoop van goederen en diensten komen webshops steeds vaker in aanraking met buitenlandse btw. Hierdoor rees de vraag naar een vereenvoudigde btw-regelgeving voor webshops. De Europese Unie kwam aan deze vraag tegemoet door de invoering van nieuwe btw-regels voor e-commerce. De nieuwe regels zijn in werking getreden op 1 juli 2021 en zouden de btw-heffing op grensoverschrijdende ‘internetverkopen’ van goederen en diensten aan consumenten moeten vereenvoudigen. Hieronder volgt een overzicht van de voornaamste wijzigingen.

Voor deze inhoud dient u in te loggen.

Wilt u meer lezen en altijd op de hoogte zijn van de belangrijkste ontwikkelingen op het gebied van grensoverschrijdend werken? Sluit een abonnement af. Heeft u al een abonnement, dan kunt u uiteraard inloggen.