Brexit en de gevolgen voor de sociale verzekeringsplicht

Arnoud Driessen Geschreven door 29-05-2019

Auteur: mr Arnoud A.G. Driessen, senior manager, Ernst & Young Belastingadviseurs LLP – People Advisory Services (arnoud.driessen@nl.ey.com)

Terwijl ik de titel van dit artikel op papier zet, vraag ik me af hoeveel mensen bij het lezen van deze titel meewarig hun hoofd schudden of zelfs een glimlach niet kunnen onderdrukken. Brexit, dat is toch het resultaat van het referendum dat ontstaan is door een verkeerde inschatting van Cameron? Brexit, dat is toch hetgeen dat eerst op 29 maart 2019 en toen op 12 april 2019 zou plaatsvinden en nu is uitgesteld tot 31 oktober 2019? Voor de hardcore Brexiteers is al dat uitstel een horrorscenario en daardoor wel zo passend dat het nu op Halloween kan plaatsvinden. Al het uitstel leidt er nu ook toe dat het Verenigd Koninkrijk op 23 mei deelneemt aan de verkiezingen voor het Europees Parlement. Door het niet aannemen door het parlement van het Verenigd Koninkrijk van de deal die er eerder uitonderhandeld is met de EU, moeten de mensen die eerder ervoor gekozen hebben om niet meer deel te willen nemen aan de EU, nu dus gaan stemmen voor de EU en hoe ze daar gerepresenteerd willen worden. Premier May heeft aangegeven dat het haar streven nog steeds is om ervoor te zorgen dat de leden van het Europees Parlement die het Verenigd Koninkrijk moeten gaan representeren geen zitting hoeven te nemen in het parlement. Zij wil voor die tijd al een afspraak hebben liggen, waardoor dat niet meer nodig is. In de week van 3 juni moet “De Deal” opnieuw in stemming worden gebracht in het parlement in het Verenigd Koninkrijk. Zo is de stand van zaken nu, terwijl ik dit schrijf. Het kan allemaal anders lopen. De recente geschiedenis heeft geleerd dat zeker in het Brexit proces alles heel anders kan lopen dan verwacht. We zullen zien.

Voor deze inhoud dient u in te loggen.

Wilt u meer lezen en altijd op de hoogte zijn van de belangrijkste ontwikkelingen op het gebied van grensoverschrijdend werken? Sluit een abonnement af. Heeft u al een abonnement, dan kunt u uiteraard inloggen.