Brexit (deel 2): Sociale zekerheid: wat nu? Analyse van de situatie voor en na Brexit

Arnoud Driessen Geschreven door 05-02-2021

Auteurs: Esther Moh en mr Arnoud A.G. Driessen, Senior consultant, Ernst & Young Belastingadviseur LLP. People Advisory Services (esther.moh@nl.ey.com) en Senior manager, Ernst & Young Belastingadviseur LLP, People Advisory Services (arnoud.driessen@nl.ey.com)

Het is eindelijk zover! Het Verenigd Koninkrijk (VK) heeft de Europese Unie (EU) officieel verlaten mét een deal per 1 januari 2021. Brexit was al een feit, maar lange tijd was onduidelijk of het een harde Brexit (zonder deal) werd of niet. Het is uiteindelijk een deal geworden: de VK-EU Handels- en samenwerkingsovereenkomst (VK-EU Overeenkomst). Dit artikel gaat in op de gevolgen van de deal voor de sociale zekerheid van werknemers in grensoverschrijdende situaties tussen het VK en de EU. Veel is al duidelijk, maar ook zijn er ten tijde van het schrijven van dit artikel nog genoeg zaken onduidelijk. Typisch voor nieuwe regelgeving die nog praktisch vers van de pers is.

Voor deze inhoud dient u in te loggen.

Wilt u meer lezen en altijd op de hoogte zijn van de belangrijkste ontwikkelingen op het gebied van grensoverschrijdend werken? Sluit een abonnement af. Heeft u al een abonnement, dan kunt u uiteraard inloggen.