Detachering binnen EU

Tijd: 10.00 - 13.15 uur
Locatie: Online webinar

De regels betreffende het detacheren van werknemers binnen de EU zijn de afgelopen jaren meermaals gewijzigd en aangevuld. Tijdens deze ochtend gaan we in op de achtergronden van de richtlijn, de verplichtingen voor organisaties, bijbehorende sancties en geven we een diepgaande update van de nieuwe regels, waaronder de meldplicht WagwEU en wat dit voor organisaties inhoudt.

 • Omschrijving Open or Close

  De regels betreffende het detacheren van werknemers binnen de EU zijn de afgelopen jaren meermaals gewijzigd en aangevuld. Tijdens deze ochtend gaan we in op de achtergronden van de richtlijn, de verplichtingen voor organisaties, bijbehorende sancties en geven we een diepgaande update van de nieuwe regels, waaronder de meldplicht WagwEU, en wat dit voor organisaties inhoudt.

  COVID-19 heeft een enorme impact (gehad) op grensoverschrijdende mobiliteit en zakenreizen. Echter de verwachting is dat na opheffing van de reisbeperkingen de aantallen weer geleidelijk zullen toenemen. Dit resulteert in een toenemende focus van lokale autoriteiten op het naleven van de vereisten op het gebied van immigratie, sociale zekerheid en belastingverplichtingen. Wanneer een werknemer (tijdelijk) in een ander EU land is om daar te werken, moet rekening worden gehouden met de diverse EU-regels waaraan werkgevers en werknemers zich moeten houden. Zakenreizigers kunnen daar ook onder vallen. Zo maakt een werknemer aanspraak op minimum arbeidsvoorwaarden en -omstandigheden indien hij tijdelijk in een ander EU-land werkzaamheden verricht in het kader van transnationale dienstverlening. Bovendien gelden diverse administratieve verplichtingen ten aanzien van die werknemers, waaronder een meldplicht.

  Tijdens dit online seminar van 3 uur geven we een diepgaande update van al deze regels en bespreken we nadrukkelijk ook de Nederlandse meldplicht. We gaan deze studieochtend vooral in op de mogelijkheden voor de praktijk.

  Er is ruimschoots de gelegenheid om vragen te stellen, u kunt die ook vooraf per mail aanleveren (marco@grensoverschrijdendwerken.nl).

 • Sprekers Open or Close

  De docenten tijdens dit seminar zijn Emilie Boot en Nicole Last.

  Emilie Boot is hoofd van de internationale arbeidsrechtpraktijk bij HVG Law en specialist op het gebied van de Europese detacheringsrichtlijnen.

  Nicole Last is werkzaam bij EY als Senior Manager op het gebied van de Europese detacheringsrichtlijn..

 • Programma Open or Close

  10:00 uur  Internationaal kader

  • Internationale instrumenten
  • Toepasselijk recht
  • Detacheringsrichtlijn en Handhavingsrichtlijn
  • Relevante rechtspraak


  11:00 uur  Pauze

  11:15 uur  Implementatie van Detacheringsrichtlijn en Handhavingsrichtlijn in de EU

  • Implementatieoverzicht EU landen
  • WagwEU
  • Casus posities


  12:45 uur  Tips & Tricks en beantwoording van vragen

  13:15 uur  Afsluiting

 • Voor wie? Open or Close

  Dit seminar is bedoeld voor:

  • HR-managers
  • Personeel- en organisatie adviseurs
  • Global mobility managers
  • Belastingadviseurs
 • Algemene informatie Open or Close

  Datum
  Donderdag 14 april 2022, 10.00 - 13.15 uur.

  Inlog
  Dit seminar wordt online gehouden, via Zoom. Voorafgaand ontvangt u een inlogcode en gebruikersinstructies. Het is niet noodzakelijk de applicatie vooraf te installeren.

  Kosten
  De kosten bedragen € 295,- (excl. btw).  Dit is inclusief de gebruikte presentatie, die u digitaal wordt verstrekt.
  U ontvangt hiervoor een factuur.

  PE-punten

  RB: 3 punten (fiscaal, scholing vooraf geaccrediteerd)
  NOB: Leden kunnen zelf beoordelen of deze cursus passend is. Als bewijs van deelname ontvangt u een certificaat waarop ondermeer het aantal uren is vermeld (3 punten).
  NIRPA: 45 punten (scholing-kennis)
  NOvA: Advocaten kunnen zelf boordelen of deze cursus passend is. Als bewijs van deelname ontvangt u een certificaat waarop ondermeer het aantal uren is vermeld (3 punten PO).
  NBA: Accountants mogen zelf boordelen of deze cursus passend is. Als bewijs van deelname ontvangt u een certificaat waarop ondermeer het aantal uren is vermeld (3 punten).
  NOAB: Alleen op verzoek.

  PEs2021 25

  Verhinderd?
  Indien u verhinderd bent mag uw plaats altijd door een vervanger worden ingenomen. Tot vier weken voor aanvang kunt u annuleren. Hierbij berekenen wij u €100,- administratiekosten (excl. btw). Bij annulering binnen vier weken voor aanvang wordt het volledige inschrijfgeld in rekening gebracht.