Webinar: Detachering binnen EU

Tijd: 10.00 - 13.15 uur
Locatie: Online webinar

De regels betreffende het detacheren van werknemers binnen de EU zijn de afgelopen jaren meermaals gewijzigd en aangevuld. Tijdens dit seminar geven wij een diepgaande update van alle nieuwe regels rondom 'posted workers', in het bijzonder van de nieuwe Nederlandse meldplicht WagwEU (boete van € 12.000 per overtreding) en wat dit voor bedrijven inhoudt.

 • Omschrijving Open or Close

  Mobiliteit van werknemers is niet meer weg te denken uit onze samenleving. Ook reizen werknemers steeds vaker over landsgrenzen heen. Binnen de EU kennen we daarom diverse regels waaraan werkgevers en werknemers zich moeten houden als een werknemer (tijdelijk) in een ander land is om daar te werken. Zo maakt een werknemer aanspraak op minimum arbeidsvoorwaarden en minimum omstandigheden, indien hij tijdelijk in een ander EU-land werkzaamheden verricht. Bovendien gelden diverse administratieve verplichtingen ten aanzien van die werknemers, waaronder een meldplicht. Ook business travelers kunnen daaronder vallen.

  De regels betreffende het detacheren van werknemers binnen de EU zijn de afgelopen jaren meermaals gewijzigd en aangevuld.

  Vanaf 1 maart 2020 moeten werkgevers en zelfstandigen uit andere Europese landen die in Nederland een dienst verrichten of werknemers detacheren dat voor aanvang melden. Anders riskeren zij een boete van € 12.000 per overtreding. Deze meldplicht vloeit voort uit de Wet arbeidsvoorwaarden gedetacheerde werknemers in de EU (WagwEU). Het Nederlandse bedrijf dat de dienst of de werknemer ontvangt moet controleren of de melding tijdig is gedaan en de juiste gegevens bevat. Anders riskeert het ook de boete. Deze boetes kunnen grensoverschrijdend worden opgelegd: de Inspectie SZW kan een boete opleggen aan de buitenlandse dienstverlener of opdrachtgever, maar men kan ook worden geconfronteerd met een boete van een buitenlandse toezichthouder.

  Tijdens dit webinar van 3 uur gaan we uitgebreid in op de achterliggende richtlijn, de verplichtingen voor organisaties, de eventuele sancties en geven we een diepgaande update van alle nieuwe regels. Uiteraard staan we ook uitgebreid stil bij de invoering van de meldplicht in Nederland en wat dit in de praktijk voor bedrijven inhoudt: opdat u zeker weet dat uw organisatie aan alle nieuwe regels voldoet.

  Er is de gelegenheid om vragen te stellen via de functie Q&A, u kunt die ook vooraf per mail aanleveren (marco@grensoverschrijdendwerken.nl).

 • Sprekers Open or Close

  De docenten tijdens dit seminar zijn Emilie Boot en Mayke den Teuling.

  Emilie Boot is WEM International Employment Leader bij HVG Law en specialist op het gebied van de Europese detacheringsrichtlijn.

  Mayke den Teuling is werkzaam bij EY als Senior Consultant op het gebied van de Europese detacheringsrichtlijn.

 • Programma Open or Close

  10:00 uur  Internationaal kader

  • Internationale instrumenten
  • Toepasselijk recht
  • Detacheringsrichtlijn en Handhavingsrichtlijn
  • Relevante rechtspraak


  11:00 uur  Pauze

  11:15 uur  Implementatie van Detacheringsrichtlijn en Handhavingsrichtlijn in de EU

  • Implementatieoverzicht EU landen
  • WagwEU
  • Casus posities


  12:45 uur  Tips & Trics en beantwoording van vragen

  13:15 uur  Afsluiting

 • Voor wie? Open or Close

  Dit seminar is bedoeld voor:

  • HR-managers
  • Personeel- en organisatie adviseurs
  • Global mobility managers
  • Belastingadviseurs
 • Algemene informatie Open or Close

  Datum
  Donderdag 11 juni 2020, 10.00 - 13.15 uur.

  Inlog
  Dit seminar wordt online gehouden, via Zoom. Voorafgaand ontvangt u een inlogcode en gebruikersinstructies. Het is niet noodzakelijk de applicatie vooraf te installeren.

  Kosten
  De kosten bedragen € 250,- (excl. btw).  Dit is inclusief de gebruikte presentatie, die wordt u digitaal verstrekt.
  U ontvangt hiervoor een factuur.

  PE-punten

  RB: 3 punten (fiscaal internet/schriftelijk)
  NOB: Leden kunnen zelf beoordelen of deze cursus passend is. Als bewijs van deelname ontvangt u een certificaat waarop ondermeer het aantal uren is vermeld (3 punten).
  NIRPA: 45 punten (scholing-kennis)
  NOvA: Advocaten kunnen zelf boordelen of deze cursus passend is. Als bewijs van deelname ontvangt u een certificaat waarop ondermeer het aantal uren is vermeld (3 punten PO).
  NBA: Op verzoek kunnen wij NBA-punten verstrekken (3 punten). Geef dit s.v.p. aan bij uw aanmelding.
  NOAB: Alleen op verzoek.

  PEs2020

  Verhinderd?
  Indien u verhinderd bent mag uw plaats altijd door een vervanger worden ingenomen. Tot vier weken voor aanvang kunt u annuleren. Hierbij berekenen wij u €100,- administratiekosten (excl. btw). Bij annulering binnen vier weken voor aanvang wordt het volledige inschrijfgeld in rekening gebracht.