Actualiteitendag internationale salarisadministratie

Tijd: 9.30 - 16.00 uur
Locatie: Seats2Meet Strijp-S
Stad: Eindhoven

Tijdens deze Actualiteitendag brengen deskundige sprekers u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen, regels en mogelijkheden rondom de grensoverschrijdende salarisadministratie. De dag is opgebouwd uit verschillende workshops waarin ruimte is voor wisselwerking met de diverse docenten en ook voor uw eigen casusbehandeling.

 • Omschrijving Open or Close

  Als payroller, of degene die daarvoor verantwoordelijk is, moet u niet alleen op de hoogte zijn van alle nieuwe regelgeving, maar die ook kunnen toepassen. Als u te maken hebt met grensoverschrijdende werknemers binnen uw bedrijf of bij uw cliënten, dan is dit vaak zeer gecompliceerd. Om nadelige gevolgen voor werkgevers en werknemers te voorkomen en om maximaal van de bestaande mogelijkheden gebruik te maken, is het van belang zo goed mogelijk te weten wat speelt.

  Tijdens deze Actualiteitendag brengen deskundige sprekers u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen, regels en mogelijkheden rondom de grensoverschrijdende salarisadministratie. De dag is opgebouwd uit verschillende workshops waarin genoeg ruimte is voor wisselwerking met de docenten en uw eigen casusbehandeling. Op deze dag krijgt u inzicht in hoe de strategie van uw bedrijf zich vertaalt in de fiscaliteit. En hoe je een internationale werknemer het beste uitlegt wat de gevolgen voor hem zijn.
  U volgt alle workshops, waarin kort en krachtig de betreffende onderwerpen worden besproken, waarbij ook ruimte is voor uw eigen vragen. Op het eind van de dag is ook nog een aparte vragenronde ingepland. Een intensief, maar effectief programma.

  Deze studiedag is specifiek bedoeld voor payroll-, belonings- en HR-professionals die regelmatig te maken hebben met buitenlandse werknemers, grensarbeiders, of Nederlandse werknemers die voor korte of langere tijd naar het buitenland worden uitgezonden. Speciaal voor medewerkers die betrokken zijn bij (of verantwoordelijk zijn voor) de salarisadministratie van internationale medewerkers.

 • Sprekers Open or Close

  De sprekers tijdens deze studiedag zijn Carlo Douven, Jan-Jaap Gobius du Sart, Debora Herveille, Miriam Michiels, Karima Taouil en Ronald Vaessen.

  De heer mr. C.L.J.R. (Carlo) Douven is docent internationaal belastingrecht, inkomsten- en loonbelasting, expats, pensioen internationaal en financiële planning en voorzitter van de kennisgroep Internationaal Belastingrecht inkomstenbelasting niet-winst/loonbelasting bij de Belastingdienst.

  De heer mr. J.-J. (Jan-Jaap) Gobius du Sart is Tax Senior Manager Tax Technology & Transformation bij EY te Zwolle.

  Mevr. mr. D. (Debora) Herveille is werkzaam bij de Belastingdienst, als Directeur Belastingdienst Academie

  Mevr. mr. M. (Miriam) Michiels is Senior Manager People Advisory Services bij EY Belastingadviseurs Eindhoven.

  Mevr. mr. K. (Karima) Taouil is als Manager op de People Advisory Services praktijk bij EY gespecialiseerd in de belasting- en sociale zekerheidsaspecten met betrekking tot grensoverschrijdende arbeid. Daarnaast is zij als docent verbonden aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

  De heer mr. R. (Ronald) Vaessen is Senior Manager Tax People Advisory Services bij EY te Eindhoven.

 • Programma Open or Close

  09.15 uur  Ontvangst
  09.30 uur  Welkom en opening door dagvoorzitter Carlo Douven
  09.45 uur  Ronde 1 (2 workshops)
  10.45 uur  Pauze
  11.00 uur  Ronde 2 (2 workshops)
  12.00 uur  Lunchpauze
  13.00 uur  Ronde 3 (2 workshops)
  14.00 uur  Pauze
  14.15 uur  Ronde 4 (2 workshops)
  15.15 uur  Gezamenlijke samenvattende slotpresentatie en vragenronde
  16.00 uur  Afsluiting en borrel


  Workshop 1   Internationale belastingheffing en sociale zekerheid, door Karima Taouil
  Inleiding uitgangspunten internationale belastingheffing en sociale zekerheid met nieuwe ontwikkelingen en jurisprudentie. Conflicterende conflictregels en aandachtspunten. De fiscale en sociale zekerheidsgevolgen (detachering) van de Brexit.


  Workshop 2   (Het voorkomen van) aansprakelijkheden bij inlening van buitenlands personeel, door Miriam Michiels

  Risico’s die een rol spelen bij het inlenen van personeel over de grens, waarbij we ingaan op fiscale en premie rechtelijke risico’s, maar ook spreken over de nieuwe WagwEU, de wet aanpak schijnconstructies, en de DBA en de ZZP’er over de grens.


  Workshop 3   Belastingplannen 2019 en de gevolgen voor de payroll, door Carlo Douven

  De wijzigingsvoorstellen voor 2019 zijn bekend. Het regeerakkoord gaat grotendeels uitgevoerd worden. Een blik vooruit naar de payroll van 2019!


  Workshop 4   De payroll ‘in control’: waarom eigenlijk? door Debora Herveille

  De internationale gegevensuitwisseling gaat steeds verder. Multinationals moeten op medewerkersniveau inzicht geven in het fiscale regime. Het belang om ‘in control’ te zijn blijft toenemen. De integratie van HR, salarisadministratie en projectadministratie kan daarin het verschil maken.


  Workshop 5   IT-ontwikkelingen in de salarisadministratie, door Jan-Jaap Gobius du Sart en Debora Herveille

  Welke technologische ontwikkelingen komen er op u af? Wat betekent dit voor de internationale payroll? We zetten de ontwikkelingen bij toezichthouders en de impact op u op een rij. We laten u ook een ontwikkeling zien die uw administratieve werkzaamheden drastisch kunnen verminderen zodat u tijd overhoudt voor andere zaken: robotic processing automation.


  Workshop 6   Salary-splits en (gedeeltelijke) nettoloonafspraken, hoe doe je dit in de payroll? Bruteren?, door Ronald Vaessen

  Werknemers weten graag op voorhand waar ze aan toe zijn, werkgevers overigens ook! Voor werknemers die over de grens werken en in meerdere landen belasting betalen over hun salaris is het vaak lastig in te schatten wat zij overhouden van hun salaris. Werkgevers lossen dit soms op door een nettoloon toe te zeggen, bij expats zie je dit vaak. Bij niet-expats wordt vaker voor andere oplossingen gekozen, bijvoorbeeld een belastinggarantie ten aanzien van het salaris en/of ten aanzien van bepaalde vergoedingen. Of een combinatie van brutosalaris en nettovergoedingen. Compensatie van het verlies van fiscale aftrekposten is ook een veel geziene afspraak. Het maken van een genoemde afspraak is niet moeilijk. De praktische uitvoering van een dergelijke afspraak, bijvoorbeeld in de payroll, is daarentegen een ander verhaal. Deze workshop geeft praktische handvatten hoe om te gaan met bovenstaande problematiek.


  Workshop 7   Verdragstoepassing in de salarisadministratie, door Miriam Michiels

  Belastingverdragen regelen in welk land een werknemer belasting moet betalen over zijn inkomen. Maar mag deze belastingtoewijzing in het verdrag ook zondermeer worden toegepast in de salarisadministratie? En wat zijn de voor- dan wel nadelen van de verwerking in de payroll? We bespreken deze mogelijkheden, waaronder de 13e run.


  Workshop 8   Uitleg van de salarisstrook, door
  Karima Taouil
  Uitleg van, en aandachtspunten bij, de salarisstrook van de uitgezonden werknemer en de grensarbeider. Informatievergaring, toepasselijke wetgevingen en de beoordeling van de feiten. Extraterritoriale kostenvergoedingen en WKR.

   

  Jan-Jaap Gobius Dusart 800x600 Normal 0 21 false false false NL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standaardtabel; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman",serif;}
 • Voor wie? Open or Close

  Deze studiedag is specifiek bedoeld voor payroll-, belonings- en HR-professionals en belastingadviseurs die regelmatig te maken hebben met buitenlandse werknemers, grensarbeiders, of Nederlandse werknemers die voor korte of langere tijd naar het buitenland worden uitgezonden.
  Speciaal voor medewerkers die betrokken zijn bij (of verantwoordelijk voor) de salarisadministratie van internationale medewerkers.

 • Algemene informatie Open or Close

  Datum
  Donderdag 8 november 2018, 9.30 - 16.00 uur.

  Locatie van deze studiedag
  Seats2Meet Strijp-S, Torenallee 24, Eindhoven.

  Seats2meet Strijp-S is uitstekend bereikbaar. Er is een parkeergarage (Klokgebouw, dagkaart € 6 bij de balie).
  Met het openbaar vervoer: vanaf treinstation Strijp-S is het 8 minuten lopen naar de Torenallee. Vanaf treinstation Strijp-S rijden ook zeer regelmatig bussen naar bushalte Strijp-S, direct om de hoek bij S2M.

  Kosten
  De kosten van deze studiedag bedragen € 495,- (excl. btw). Dit bedrag is inclusief diverse handouts, koffie en thee en lunch.

  PE-punten:
  NIRPA/RPP: 75 punten (Scholing - Kennis)
  RB: 5 punten fiscaal (alleen op verzoek)
  NBA: 5 punten
  NOB: Leden beoordelen zelf of een cursus passend is. Als bewijs van deelname ontvangt u een certificaat waarop ondermeer het aantal uren is vermeld. Deze cursus: 5 uur, 5 punten.
  NOAB: alleen op verzoek

   

  Verhinderd?
  Indien u verhinderd bent mag uw plaats altijd door een vervanger worden ingenomen. Tot vier weken voor aanvang kunt u annuleren. Hierbij berekenen wij u €100,- administratiekosten (excl. btw). Bij annulering binnen vier weken voor aanvang wordt het volledige inschrijfgeld in rekening gebracht.